BID-Magazine

Wilfred Romijn (Vote Company) – de behoefte aan waardering en inspiratie blijft altijd.

Wilfred-Romijn-HR-0203 kopie
Vote Company is voor menig lezer wellicht nog een onbekende naam, maar we durven te stellen dat iedereen in het BID-netwerk gebruik heeft gemaakt van haar technologie. Vote Company zorgt er namelijk voor dat er gestemd kan worden op de winnaar van de BID-awards én dat deze verkiezing eerlijk verloopt. Hoog tijd om in gesprek te gaan met medeoprichter Wilfred Romijn over zijn bedrijf.

Het idee voor Vote Company ontstond in 2009 toen Romijn werkte bij het goede doel Buurtlink.nl. Daar organiseerden zij de ‘Beste Buur Verkiezing’. Vervolgens kwam de uiteindelijke medeoprichter van Vote Company met het idee om positieve aandacht te genereren voor gemeentes zwembaden door een verkiezing te houden voor het ‘Zwembad van het Jaar’. De handen werden ineengeslagen en dat werd een succes: binnen een week werd de landelijke, regionale en lokale media gehaald met dit initiatief.

Niet enkel had de media interesse, ook was er massaal gestemd én waren de genomineerden zo enthousiast dat zij – ondanks dat code rood was uitgeroepen door de kou en ijzel – naar de uitreiking waren gekomen. Hier zag Romijn een kans. Na het opstellen van een businessplan was Vote Company geboren. 

Van eigen concepten tot bekende speler in Nederland en België

Waar het bedrijf in eerste instantie begon met eigen verkiezingsconcepten waar partners bij werden aangehaakt, kreeg het bedrijf – wat toentertijd nog geen corporate website had (alleen verkiezingswebsites) – een belletje van Gemeente Rotterdam om middels de ‘Leraar van het jaar’ verkiezing positief licht te laten schijnen op het onderwijs en haar docenten in Rotterdam. Vervolgens kwamen de Musical Awards en de Zoover Awards en ging het balletje echt rollen en inmiddels faciliteert Vote Company zo’n 20 publieksverkiezingen per jaar in zowel Nederland als België.

Tijdens corona werd daar technologie voor besloten stemrondes aan toegevoegd. OnlineStemtool.nl is ideaal voor ledenorganisaties. Zij konden immers niet meer bijeenkomen voor de stemmingen. Ook dit viel in de smaak met inmiddels honderden klanten, waaronder Ajax, Feyenoord, de Politie, Verenigingen voor Eigenaren, de EO en ga zo maar door.  

Eerlijkheid voorop

Als de belangen groot zijn kunnen er bij verkiezingen wel eens een pogingen worden gedaan om vals te spelen, vertelt Romijn. Om ervoor te zorgen dat de titels hun waarde behouden, is fraudecontrole – of zoals Vote Company het noemt ‘eerlijkheidscontrole’ de nummer één prioriteit voor het bedrijf. Naast de ontwikkeling van diverse algoritmes die signalen oppikken van fraude, wordt er voor iedere tussenstand en eindstand daarom ook nog een handmatige controle plaats door het eigen team. 

Innovatie op het gebied van efficiëntie en eerlijkheid in de verkiezingen, wordt aangevuld met een continu oog op verbetering om het voor stemmers zo makkelijk mogelijk te maken. Zo is de initiële focus op de website al een decennium geleden vervangen door een mobile first aanpak- onze telefoons hebben wij toch zo goed als continu in de hand. Om diezelfde reden is recenter verificatie via enkel e-mail aangevuld met WhatsApp. Hiermee werd Vote Company het eerste bedrijf ter wereld dat door WhatsApp is geaccrediteerd om dit te faciliteren.

Wanneer we Romijn spreken wordt het duidelijk: Hij en zijn team werken namelijk nog dagelijks vol enthousiasme aan de projecten voor opdrachtgevers. “De kern van ons werk is kwaliteit en positiviteit. Met de verkiezingen bieden we, samen met de opdrachtgevers, uitblinkers een welverdiend podium. Hun verhalen bieden inspiratie om ook het podium te bereiken. De behoefte daaraan zal altijd blijven bestaan”. 

 


 
BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.