You are here:

Steven Claassen over BID: ‘’De positiviteit op deze dag druipt ervan af!’’

Het BID team sprak met advocaat Steven Claassen over zijn visie op Big Improvement Day en wat het teweeg heeft gebracht voor hem en zijn bedrijf.

Steven Claassen is advocaat ondernemingsrecht en graag geziene gast op de Big Improvement Day. Hij geeft dagelijks juridisch advies aan cliënten over fusies, overnames of het opzetten van een onderneming.

Zijn kennismaking met de BID loopt parallel met zijn kennismaking met Ralph van Hessen.  Sindsdien is hij fan van BID. “De positiviteit op deze dag druipt ervan af!”, aldus Steven. Hij vindt dit ook typerend voor de houding van Ralph van Hessen. De strekking van de dag doet hem goed. “Door mijn vak kun je nog wel eens wat afwachtend tegen potentiele mogelijkheden aan te kijken. Dan is de can-do attitude van de BID en haar deelnemers erg verfrissend”. 

Big Improvement Day doelt erop dat je naar huis gaat met minstens één idee, één actie en één contact. Dit bleek afgelopen editie ook voor Steven te gelden. Dorine Burmanje, voorzitter van het Raad van Bestuur van het Nederlandse Kadaster, sprak over het werk van Kadaster. Uit haar verhaal bleek dat ook het Surinaamse Kadaster wordt opgezet. Steven sprak hier met degenen die verantwoordelijk zijn voor het Surinaamse Kadaster over het belang van zo’n organisatie.

Grappig detail is dat zijn kantoor ondertussen al van plan samen te werken met een advocatenkantoor in Paramaribo en zij bleken erg betrokken bij de opzet van het Surinaamse Kadaster. Dankzij de BID had Steven uit eerste hand al veel informatie over deze kwestie en hebben zij recent een seminar georganiseerd voor diverse vertegenwoordigers uit de juridische wereld en zakenwereld bijeenkwamen om tevens de status van het Surinaamse Kadaster te bespreken. Zo blijkt maar weer dat de BID kan zorgen voor één idee, één actie en één contact. Verder is Steven benieuwd of meer mensen zo’n ervaring hebben en hoopt dat dankzij BID 2018 weer zulke mooie initiatieven en samenwerkingen ontstaan.