BID-Magazine

Even kennismaken: Laurens Hoekstra – voor future-proof bedrijven en een future-proof Nederland

Na een bedrijfskundige en logistieke opleiding te hebben afgerond en 15 jaar te hebben gewerkt in de logistieke sector is Laurens Hoekstra terecht gekomen in de marketingcommunicatie bij het bedrijf NykampNyboer. Zijn bedrijfskundige en logistieke kennis kwam goed van pas bij het organiseren en implementeren van merken. Na drie jaar heeft Hoekstra met twee partners het bedrijf overgenomen en richtte hij de internationale tak VIM Group op. Beide bedrijven maken organisaties future-proof. Met de Big Improvement Day doet hij voor Nederland hetzelfde.

Laurens Hoekstra als ondernemer

Ondernemen zit in Hoekstra en hij probeert zichzelf dan ook continue te verrijken. Toen de mogelijkheid tot overname van NykampNyboer zich voordeed, was dit dan ook meer een logisch gevolg dan een schok. Als ondernemer zag hij ontzettend veel potentie in de organisatie. Ook op internationaal vlak, waaruit VIM Group later resulteerde. Deze potentie ziet hij ook in zijn klanten en de merken buiten het portfolio. Door zijn diensten aan te bieden creëert hij (financiële) waarde voor merken, mensen en het vakgebied. Het verbeteren en daardoor groei realiseren bij klanten ziet hij in combinatie met het delen van kennis als drijfveren achter het ondernemerschap.

Daarnaast is het internationaal opereren voor Hoekstra een drijfveer. ‘Als niche-speler moeten wij onszelf constant profileren, een latente behoefte naar bovenhalen én laten zien dat we vernieuwend zijn. Dit is een fantastische ontdekkingsreis.’ aldus Laurens Hoekstra. Afgelopen maand heeft hij zijn kennis over het vak gedeeld door zijn boek, met mede-auteur Marc Cloosterman te lanceren ‘Future-proof your brand’. Een gids voor het combineren van marketingcommunicatie met logistiek.

Future-proof Nederland

Hoekstra helpt niet alleen organisaties en merken zichzelf klaar te stomen voor de toekomst. Hij draagt ook zijn steentje bij aan het verbeteren van Nederland. Sinds 2011 is hij betrokken bij de Big Improvement Day en is hij lid van de Advisory Board. De Big Improvement Day ziet hij als zeer waardevol voor de toekomst van Nederland. Speciaal aan deze dag vindt hij het bij elkaar komen van partijen die elkaar normaal niet zouden treffen – jong, oud, groot, klein, bedrijfsleven en overheden.

Mensen gaan met elkaar in gesprek, het netwerk wordt verbreed en connecties worden gemaakt. ‘Het mooie aan BID is dat het gesprek ook daadwerkelijk wordt omgezet in actie en er nieuwe initiatieven tot stand komen. Initiatief betekent innovatie’, geeft hij aan. Door samen te werken creëren we een ecosysteem waarmee we verder komen.

Een belangrijke improvement om Nederland future-proof te maken is, volgens Hoekstra, identiteit. ‘Wij zijn een zeer innovatief land en spelen internationaal een belangrijke rol, dit moeten we zo houden’. Nederland moet middels innovatie nieuwe iconen creëren zoals de Ubers van deze wereld. Nederland moet een innovator blijven. Voor Nederland als dienstverlenend land ziet Hoekstra belangrijke aandachtspunten. De robotisering in het bedrijfsleven én de overnames van Nederlandse bedrijven door buitenlandse aandeelhouders. Innovatie zit in onze Nederlandse identiteit, maar moet wel worden beschermd.

Wat ik uit de BID wil halen is inspiratie. Ik wil geïnspireerd raken door andere mensen dan van wie je dat gewend bent, buiten je ‘vaste connecties en omgeving’ kijken. BID staat voor mij voor een inspirerend netwerk, innovatie en vooral co-creatie. Laten we samen Nederland future-proof maken.

 

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.