BID-Magazine

Accenture Innovation Awards 2017: Innovatief zijn is bestaande processen verbreken

Afgelopen vrijdag vond de Accenture Innovation Awards 2017 plaats in De Fabrique te
Utrecht. Tijdens dit jaarlijkse evenement krijgen verschillende innovatieve startups de
mogelijkheid om zichzelf te presenteren aan de Nederlandse markt. De aanwezige
startups hebben allen één ding gemeen: het doel om door middel van technologie,
een bepaald probleem aan te pakken om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren.
“Want bij innovaties gaat het niet om winnen of verliezen, maar om winnen of leren,”
aldus Manon van Beek, Country Managing Director Accenture Nederland. Op basis
van de gemeenschappelijke waarden en idealen, slaan de Big Improvement Day en
Accenture Innovation Awards de handen ineen om samen te werken naar een mooiere
toekomst van Nederland.

Tijdens de jaarlijkse editie van de Accenture Innovation Awards, worden de innovatieve startups beoordeeld in 11 verschillende categorieën: Intelligent Enterprise, Safe & Secure Society, Perfect Cities, Clean & Affordable Energy, Future Food Solutions, Skills to Succeed, Circular Economy, Financial Service Reinvented, Health & Wellbeing, Seamless Travel & Transport en Delightful Consumer Experience. De winnaars van iedere categorie ontvangen, naast de onderscheiding, een cheque ter waarde van €25.000 die zij kunnen besteden aan de diensten van de verschillende partners van het evenement. Op deze manier hopen zij de samenwerking tussen de aanwezige partijen te stimuleren en te versterken. 

 

Bundelen technologieën leidt tot efficiëntie en effectiviteit

Samenwerken stond in alle opzichten centraal tijdens de Accenture Innovation Awards. Zo kwam naar voren dat het koppelen van technologieën zoals Internet of Things, Blockchain, Artificial Intelligence en Virtual Reality kan leiden tot efficiëntie en effectiviteit. Het combineren van deze verschillende technologieën, resulteerde in verschillende innovatieve producten en concepten die het dagelijkse leven voor mensen beter zou kunnen laten verlopen. Een voorbeeld hiervan is Excess Materials Exchange (EME). Een digitale marktplaats die bedrijven in staat stelt om overbodige materialen en producten met elkaar te ruilen. Binnen dit proces worden materialen aan elkaar gekoppeld met behulp van Artificial Intelligence en kan data veilig geruild worden door middel van blockchain. Door middel van het implementeren van nieuwe technologieën in het bestaande proces van afvalverwerking, wordt er een geheel nieuwe dimensie aan dit proces toegevoegd. “Wij creëren een wereld waarin men betaald kan worden voor hun afval door middel van een wereldwijde marktplaats,” aldus Maaijke Damen, oprichter Excess Materials Exchange.

 

Focus op samenwerking

In een wereld waarin nieuwe technologieën en innovaties elkaar in een steeds sneller tempo opvolgen, lijkt de lijn tussen grote corporaties en kleine startups steeds meer te vervagen. Door middel van interactieve sessies tussen grote corporaties als KPN en de aanwezige startups, werden ervaringen, kennis en problemen gedeeld waarmee deze vervaging werd aangetoond. “Grote bedrijven spelen het startup spel door middel van agile werken en startups doen aan upscale,” aldus Verbeek. “Tijdens de Accenture Innovation Awards gaat het over samenwerken en duurzaam innoveren. Innovatie is net als een romance. Wanneer je het in je eentje doet, doe je het waarschijnlijk niet juist.”

 

Big Improvement Day

In het kader van de samenwerking tussen de Accenture Innovation Awards en de Big Improvement Day (BID), was BID-organisator Ralph van Hessen aanwezig om een workshop matchmaking te verzorgen waarbij hij de aanwezigen leerde om de ultieme connectie te maken. Hiermee werd de gemeenschappelijke grond waarop de relatie tussen de Big Improvement Day en de Accenture Innovation Awards is gebaseerd onderstreept. Namelijk de gedachtegang dat samenwerking de sleutel is tot verbetering. Met de samenwerking met de Accenture Innovation Awards is de volgende stap gezet in een succesvolle 11e editie van de Big Improvement Day.

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.