You are here:

Accenture Innovation Awards 2017: Innovatief zijn is bestaande processen verbreken

Afgelopen vrijdag vond de Accenture Innovation Awards 2017 plaats in De Fabrique te
Utrecht. Tijdens dit jaarlijkse evenement krijgen verschillende innovatieve startups de
mogelijkheid om zichzelf te presenteren aan de Nederlandse markt. De aanwezige
startups hebben allen één ding gemeen: het doel om door middel van technologie,
een bepaald probleem aan te pakken om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren.
“Want bij innovaties gaat het niet om winnen of verliezen, maar om winnen of leren,”
aldus Manon van Beek, Country Managing Director Accenture Nederland. Op basis
van de gemeenschappelijke waarden en idealen, slaan de Big Improvement Day en
Accenture Innovation Awards de handen ineen om samen te werken naar een mooiere
toekomst van Nederland.

Tijdens de jaarlijkse editie van de Accenture Innovation Awards, worden de innovatieve startups beoordeeld in 11 verschillende categorieën: Intelligent Enterprise, Safe & Secure Society, Perfect Cities, Clean & Affordable Energy, Future Food Solutions, Skills to Succeed, Circular Economy, Financial Service Reinvented, Health & Wellbeing, Seamless Travel & Transport en Delightful Consumer Experience. De winnaars van iedere categorie ontvangen, naast de onderscheiding, een cheque ter waarde van €25.000 die zij kunnen besteden aan de diensten van de verschillende partners van het evenement. Op deze manier hopen zij de samenwerking tussen de aanwezige partijen te stimuleren en te versterken. 

 

Bundelen technologieën leidt tot efficiëntie en effectiviteit

Samenwerken stond in alle opzichten centraal tijdens de Accenture Innovation Awards. Zo kwam naar voren dat het koppelen van technologieën zoals Internet of Things, Blockchain, Artificial Intelligence en Virtual Reality kan leiden tot efficiëntie en effectiviteit. Het combineren van deze verschillende technologieën, resulteerde in verschillende innovatieve producten en concepten die het dagelijkse leven voor mensen beter zou kunnen laten verlopen. Een voorbeeld hiervan is Excess Materials Exchange (EME). Een digitale marktplaats die bedrijven in staat stelt om overbodige materialen en producten met elkaar te ruilen. Binnen dit proces worden materialen aan elkaar gekoppeld met behulp van Artificial Intelligence en kan data veilig geruild worden door middel van blockchain. Door middel van het implementeren van nieuwe technologieën in het bestaande proces van afvalverwerking, wordt er een geheel nieuwe dimensie aan dit proces toegevoegd. “Wij creëren een wereld waarin men betaald kan worden voor hun afval door middel van een wereldwijde marktplaats,” aldus Maaijke Damen, oprichter Excess Materials Exchange.

 

Focus op samenwerking

In een wereld waarin nieuwe technologieën en innovaties elkaar in een steeds sneller tempo opvolgen, lijkt de lijn tussen grote corporaties en kleine startups steeds meer te vervagen. Door middel van interactieve sessies tussen grote corporaties als KPN en de aanwezige startups, werden ervaringen, kennis en problemen gedeeld waarmee deze vervaging werd aangetoond. “Grote bedrijven spelen het startup spel door middel van agile werken en startups doen aan upscale,” aldus Verbeek. “Tijdens de Accenture Innovation Awards gaat het over samenwerken en duurzaam innoveren. Innovatie is net als een romance. Wanneer je het in je eentje doet, doe je het waarschijnlijk niet juist.”

 

Big Improvement Day

In het kader van de samenwerking tussen de Accenture Innovation Awards en de Big Improvement Day (BID), was BID-organisator Ralph van Hessen aanwezig om een workshop matchmaking te verzorgen waarbij hij de aanwezigen leerde om de ultieme connectie te maken. Hiermee werd de gemeenschappelijke grond waarop de relatie tussen de Big Improvement Day en de Accenture Innovation Awards is gebaseerd onderstreept. Namelijk de gedachtegang dat samenwerking de sleutel is tot verbetering. Met de samenwerking met de Accenture Innovation Awards is de volgende stap gezet in een succesvolle 11e editie van de Big Improvement Day.

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.