BID-Magazine

Het opleiden van zelfstandige werknemers is de sleutel tot succes van B2-Cleaning

B2-Cleaning is succesvol door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zelfstandig te laten werken. Door opleidingen aan te bieden,  zijn de eigen medewerkers in staat om zelfstandig te werken met de nieuwste technologieën. Hierdoor wordt flexibel, inzichtelijk en transparant gewerkt. “Wij maken niet beter schoon dan andere partijen, maar het plezier dat wij hebben en de respectvolle manier waarop wij met elkaar omgaan. Dat maakt bij ons het verschil”, aldus Hemradj Badloe, Algemeen Directeur B2-Cleaning.

Met de overname van het failliete schoonmaakbedrijf Vrolijk en de aanstelling van Hemradj Badloe als algemeen directeur in augustus 2017, is er het afgelopen jaar veel veranderd binnen B2-Cleaning. Binnen korte tijd was de integratie tussen beide ondernemingen  geslaagd en stond er een duidelijke organisatiestructuur. “Deze structuur zorgt voor organische groei, voor zowel het bedrijf als onze medewerkers,” stelt Badloe.

 

Flexibel werken op basis van kwaliteit en vertrouwen

De ambitie om samen met de medewerkers te groeien, is terug te zien in de kernwaarden die B2-Cleaning nastreeft: kwaliteit leveren en samen met opdrachtgevers medewerkers vertrouwen. Door de medewerkers opleidingen aan te bieden en te laten werken met de nieuwste technologieën, voorziet B2-Cleaning haar opdrachtgevers van een professionele en flexibele aanpak. Zo maakt B2-Cleaning gebruik van een app waarmee haar opdrachtgevers allerlei soorten klachten, wensen, storingen en informatie ter plekke kunnen doorgeven.

Door middel van ‘social return’, biedt B2-Cleaning mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te werken. Door de medewerkers verschillende opleidingen aan te bieden kunnen zij vervolgens zelfstandig en met plezier werken bij de opdrachtgever.  Dit heeft ertoe geleid dat 15%-20% van het personeelsbestand van B2-Cleaning in eerste instantie een afstand tot de arbeidsmarkt had. “ Het behalen van de eerste diploma, maakt het dat onze medewerkers op hun vrije zaterdag op kantoor opleidingen komen volgen,” aldus Badloe.

 

Werkgarantie ipv baangarantie

Om samen met haar opdrachtgevers de schoonmaakprocessen zo goed mogelijk in te kunnen richten, is het van belang dat organisaties zoals B2-Cleaning dicht op de bedrijfsprocessen van haar klanten zitten. “Doordat wij bij een aantal opdrachtgevers bijna wekelijks een op een zitten om hierover te discussiëren, verandert onze rol in principe van leverancier naar partner”, stelt Badloe.

B2-Cleaning verzamelt, door middel van de applicatie, data die door de medewerkers omgezet wordt tot operationele toepassingen. Hierdoor is B2-Cleaning in staat om direct te reageren op de wensen van de opdrachtgever.  “Door de crisis werden wij genoodzaakt om heel erg flexibel om te gaan met ons personeel. In het omzetten van data naar operationele toepassingen, lopen wij voorop”,  aldus Badloe. Ook voor de mederwerkers is het implementeren van nieuwe mogelijkheden om het personeel in te zetten voordelig.            B2-Cleaning streeft naar ‘werkgarantie’ in plaats van ‘baangarantie’ voor de medewerkers.

 

 

Big Improvement Day

De ambitieuze en leergierige houding van B2-Cleaning, zorgde de afgelopen jaren voor een hoge klantteveredenheid bij haar opdrachtgevers. Deze hoge klanttevredenheid resulteerde in vele samenwerkingen die volgden vanuit diverse referenties waardoor reclame maken voor B2- Cleaning nauwelijks nodig is. Deze hands-on mentaliteit, waarin medewerkers uit zichzelf willen bijleren en leverancier en opdrachtgever samen kijken naar wat de mogelijkheden zijn, valt terug te zien in het partnerschap tussen B2-Cleaning en de Big Improvement Day.

Met het recente partnerschap met de Big Improvement Day, hoopt B2-Cleaning de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. “Wij geloven erin dat onze medewerkers ergens een verschil kunnen maken en wij zien deze gedachtegang terug bij de Big Improvement Day. Als je wilt werken met een partij die ook echt plezier en passie  hebt bij wat ze doen, dan passen wij heel mooi bij elkaar”, aldus Badloe.

 

 

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.