BID-Magazine

6 tips voor een carrière én leven vol positiviteit

Hoe behoud je zelf de motivatie en een positieve houding om aan je carrière te werken ? En welke aspecten kunnen je helpen om als optimist te leven? In deze blog geven we zes tips.

  • Stel doelen voor jezelf

Om vol positiviteit en optimisme te bouwen aan je carrière, is het belangrijk om doelen voor jezelf te stellen. Schrijf jouw persoonlijke doelen op en wees zo concreet mogelijk over de aspecten die je wilt bereiken. Waar werk je bijvoorbeeld over drie jaar, in welke positie en wat wil je bereikt hebben? Dit zorgt voor focus en motivatie om ook werkzaamheden te verrichten die op dat moment minder tot de verbeelding spreken, maar wel bijdragen aan het behalen van het uiteindelijke doel.

  • Houd je voortgang bij

Het bijhouden van de voortgang van de door jou gestelde doelen, is minstens zo belangrijk als het stellen van de doelen zelf. Momenten waar je moet doorzetten, omdat ze lastig zijn, of simpelweg weinig resultaat en waardering opleveren, zijn onvermijdelijk. Op deze momenten is het vaak lastig om positief te blijven denken en gemotiveerd te blijven, terwijl dit juist dan het verschil kan maken. Kijk op deze momenten naar wat je wél bereikt hebt en in korte tijd kan bereiken. Door ook tussentijdse milestones te bepalen, houd je oog op het resultaat. Niets geeft meer stimulatie dan het zien dat je op de goede weg bent. Ook al heb je misschien nog even te gaan naar het einddoel, voor iedere milestone mag je jezelf best even een schouderklopje geven om vervolgens vol positiviteit te werken naar het behalen van de volgende milestone.

  • Wees bewust van je gedachten

Dit klinkt misschien als een logisch punt, maar het is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Iedereen heeft gedachtes, maar weinig mensen zijn bewust van de toon hiervan. Wanneer iets niet gaat zoals je het graag zou zien, komen vaak gedachtes naar boven als: “zie je wel, dit is niks voor mij” of “dit gaat nooit lukken”. Wees je bewust van deze gedachtes en geef er een positieve draai aan door te denken in mogelijkheden. Zet de ‘niks voor mij’ om in een leermogelijkheid en verzamel de juiste personen om je heen zodat iets wél zal lukken. Op die manier zorg je dat je gedachten altijd op een positieve manier je gedrag en motivatie beïnvloeden.

  • Toon waardering voor de positieve dingen

Positief in je carrière staan, lukt niet als je negatief in het leven staat. Waardering tonen voor de positieve punten in je leven (waaronder carrière) is key. En dit kan je jezelf aan leren. Zet passieve waardering om in actieve waardering. Bedenk bijvoorbeeld elke ochtend drie positieve aspecten in je leven waar je dankbaar voor bent. Dit zorgt ervoor dat je jezelf dwingt om hierbij stil te staan, je positieve gebeurtenissen bewuster beleeft en uiteindelijk heeft dit een positievere mindset tot gevolg. Een positieve houding heb je dus zelf in de hand.

  • Zorg goed voor jezelf

Naast mentale factoren, is fysieke gezondheid ontzettend belangrijk voor je gemoedstoestand. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt om positief in het leven of in je carrière te staan. Neem je wel voldoende rust?  beweeg je wel genoeg? Eet je wel gezond? Het is belangrijk om ook hier tijd voor te vinden. De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor het welzijn van werknemers: organisaties zoals Energy Up helpen bedrijven en hun medewerkers een gezonde levensstijl aan te nemen om stress te verminderen en burn outs tegen te gaan. Zij zien als geen ander in dat een positieve instelling begint bij een goede gezondheid met voldoende beweging en plezier, maar ook voldoende rust.

  • Bouw sterke en waardevolle relaties op

Om een positieve houding verder te stimuleren zijn er ook veel impulsen te vinden in de omgeving. Door sterke en waardevolle relaties om je heen te verzamelen die jou supporten, ondersteunen en aanvullen, kom je in een omgeving vol positiviteit en kansen. Dit leidt tot extra motivatie om het beste uit jezelf te halen. Vergeet hierbij niet dat een relatie wederzijds is; probeer de personen die belangrijk zijn voor jou ook te motiveren en te helpen in het behalen van hun doelen en bouw zo sterke en waardevolle relaties op. Bijdragen aan iemands anders gelukt, leidt tot een goed gevoel.

 

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.