BID-Magazine

Fonds voor it’ers in de maak

“Laten we Nederland iets leuker maken”, zei pr-man Ralph van Hessen in kasteel De Wittenburg in Wassenaar. “Dat hoeft de overheid niet te doen, dat moeten wij doen.” Zo sprak hij de genodigden toe die de Big Improvement Day (BID) van komende 15 januari kwamen voorbereiden.

Het is een jaarlijkse dag waarvan hij initiatiefnemer is en die vol positief bedoelde initiatieven zit. Want er is genoeg om somber over te zijn: “We komen nu al 40.000 it’ers tekort”, wist Van Hessen.

Op de dag zal een plan aan bod komen om overheid en bedrijfsleven wel degelijk de handen ineen te laten slaan: het ‘Deltaplan ICT’, dat de sector aantrekkelijker moet maken. Zoals in de zorg €230 miljoen is vrijgemaakt om meer handen aan het bed te krijgen, probeert de stichting CA-ITC, van BID-adviesraadslid Ron de Mos, overheid en bedrijfsleven samen te brengen. Het idee is dat beide partijen ruim €100 miljoen inleggen voor meer handen aan het toetsenbord.

Innovaties genoeg. “We testen een chipje in het rijbewijs, waarmee we meer kunnen dan met de DigiD”, zei Albert Jan van Zwieten van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. “Het rijbewijs is al een identificatiebewijs”, vervolgde hij. Floor de Goede liet namens het Kadaster weten dat zij meer werken in 3D. Chantal van den Berg , van de bloedbank Sanquin, vertelde dat vooral mannelijke bloeddonoren schaars zijn “Tussen de 18 en 35 jaar. We hebben er speciaal een computergame voor ontwikkeld: League of Legends. Van de donoren die we via dit spel kregen, is 71 procent man!”

Monica van der Meeren van Manpower meldde dat het uitzendbureau werkt aan opleidingen tot tolk/vertaler voor vluchtelingen met een verblijfsstatus. En onafhankelijk bedrijfsadviseur Korstiaan Zandvliet kon een heel ander nieuw initiatief melden: “Ik nam de radiozender Jazz Radio NL over. Nu heet het Jazz Deville.”

Van Hessen besloot de lunch met een rondje ‘cadeautjes aan elkaar.’ Headhunter Astrid van Heumen gaf de selectie van de beste vrouw voor een vacature weg, Haegheborch-investeerder Akbar van Leeuwen schonk een cursus beleggen en de Haagse gemeenteambtenaar Anita Verwoest, van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling, had een uitnodiging voor de Prinsjesdaglunch in de aanbieding. “Die wil ik!”, riep Van Hessen als eerste.

Bron: De Telegraaf

Picture of BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.