Het faciliteren van studenten om hun dromen waar te maken.

Eric
In het huidige onderwijs is veelal een gebrek aan ruimte voor jongeren om hun passie in het leven te ontdekken. Het draait te veel om het stampen van kennis binnen het desbetreffende vakgebied en te weinig om de voorbereiding op een gelukkig leven. Dat werd Eric Fransen, Chief Commercial Officer van inepro bv- marktleider op het gebied van authenticatie- en betaaloplossingen – duidelijk, mede door de verschillen tussen zijn eigen dochters. Verandering realiseren is zijn missie en om dit kracht bij te zetten, nam hij het voortouw in het vernieuwende initiatief ‘Het Schoolgebouw van de Toekomst’. Op de Big Improvement Day sprak Eric over dit initiatief, zijn doelen en toekomstambities.

Eric vertelt over zijn twee dochters; één dochter ondervond al snel wat haar passie was, ging deze droom achterna en blinkt hier volledig in uit. Zijn andere dochter wist nog niet waar haar hart lag. Waar het onderwijs haar volgens Eric sturing en ruimte had moeten geven om dit te ontdekken, werd het tegenovergestelde werkelijkheid. Haar opleiding kwam een jaar on hold te staan om ervaringen in ‘het echte leven’ op te doen en zo haar volgende stappen in kaart te brengen. Hier startte Eric zijn missie om stap voor stap het onderwijs in Nederland te optimaliseren en van het schoolgebouw een inspirerende omgeving te creëren waar studenten zich thuis voelen. Als het ware een clubhuis om dromen te ontdekken en middels begeleiding van docenten te realiseren; bijvoorbeeld door uren vrij te maken voor een les levensgeluk en geïnspireerd te worden door professionals en bedrijven. Kortom: een maatschappelijk betrokken ontmoetingsplaats gericht op het opleiden van gelukkige personen, in plaats van enkel geschoolden.

Een community voor de realisatie van het toekomstig onderwijs.

Dit doet hij enerzijds in zijn baan als Chief Commercial Officer bij inepro bv door onderwijsinstellingen de juiste faciliteiten te bieden voor meer gebruiksgemak en efficiëntie binnen het schoolgebouw. Anderzijds startte hij ‘Het Schoolgebouw van de Toekomst’ waar hij bouwt aan een community waarin stakeholders binnen het onderwijs samenkomen, hun visies delen en met elkaar sparren om vorm te kunnen geven aan alle facetten van toekomstige educatie en tot praktische handvatten te komen. Hoe kunnen het gebouw, de omgeving, inrichting, producten, diensten en de rol van docenten worden geoptimaliseerd met de ontwikkeling van studenten als vertrekpunt? Op 7 juli 2021 was het zo ver: de eerste topdialoog waarin docenten, facilitair managers en beslissers van onder andere Hogeschool Avans, Albeda, Esprit Scholen, Universiteit van Amsterdam, Microsoft en ROC Nijmegen tezamen kwamen om – onder leiding van business adviseur, spreker en auteur Wessel Berkman – de wensen voor het toekomstig onderwijs in kaart te brengen op het gebied van inrichting, producten en diensten.

Daarnaast sloot Eric zich aan bij de Educatie Werkgroep van de Big Improvement Day en was hij aanwezig bij de bijeenkomst op 9 juli 2021. Hier kaartte hij zijn missie aan en deelde hij de uitkomsten van de eerdere topdialoog, waarna ook onder andere Prins Constantijn, Hans Schutte (ROC Mondriaan), Jaap Versfelt (Stichting Leerkracht), Patrick Bannis (CAOP), Anette Kil (Gooische Scholen) en een aantal ‘Leraren van het jaar’ hun visie deelden. In de werkgroep zag Eric een groep van oprecht betrokken personen met inspirerende visies die achter zijn missie staan; voor studenten de optimale omgeving ontwikkelen en hier, samen met hem, concrete stappen in willen maken. Zo werkt hij inmiddels samen met ROC Mondriaan om de huidige verbouwingsplannen te optimaliseren conform de inzichten van de dialogen.

Meedenken en -doen? Graag!

Als het aan Eric ligt, volgen er komend jaar nog veel meer van dit soort projecten. Daarnaast staat 2022 in het teken van het uitbreiden van de community en de organisatie van meer topdialogen waarin verschillende thema’s zoals duurzaamheid, gezonde voeding en technologie worden uitgediept. Hiermee doet Eric direct een oproep aan mensen die ook hun steentje bij willen dragen aan de realisatie van het schoolgebouw van de toekomst. Door hun visie te delen tijdens een van de topdialogen, of door vernieuwende ideeën met hem te delen tijdens een kop koffie. Want een leven lang leren, daar geeft Eric nog iedere dag uiting aan.

BID Redactie

BID Redactie

Dit artikel is zorgvuldig samengesteld door onze redactie.

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andere nieuwsberichten

Vind ons op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Magda Pattiiha

Leraar van het Jaar SO

Magda Pattiiha is Leraar van het Jaar 2023 voor het gespecialiseerd onderwijs. Haar speerpunt is kansengelijkheid en dat doet ze door aandacht voor het leren leren op school: leerlingen leren hun kennis te verwerken en zijn niet afhankelijk van betaalde bijlessen na schooltijd.  Ook wil ze aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en identiteitsvorming van leerlingen: leraren krijgen handvatten om beter verbinding te maken met leerlingen en samen te kunnen werken vanuit hoge verwachtingen. “Leren lukt pas als je lekker in je vel zit”. 

Pantea Kiani

CEO PanGenix

Pantea Kiani staat symbool voor passie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de gezondheidszorg. Met meer dan vijf jaar ervaring als apotheker heeft ze een diepgaand inzicht verworven in de essentie van patiëntenzorg. Voor Pantea gaat gezondheidszorg verder dan alleen medicatie; het draait om vertrouwen, geruststelling en empathie.

Haar visie heeft geleid tot de oprichting van PanGenix, een bedrijf dat zich specialiseert in farmacogenetische testen. Deze tests, die het unieke DNA van een individu onderzoeken, bieden artsen en apothekers cruciale informatie over hoe patiënten mogelijk reageren op medicijnen. Door deze kennis kunnen zorgverleners de meest effectieve medicatie en dosering kiezen, wat resulteert in verminderde bijwerkingen en verhoogde behandelingseffectiviteit.

Pantea is een fervent voorstander van het integreren van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg. Ze ziet farmacogenetica als een sleutel tot gepersonaliseerde zorg, waardoor behandelingen nauwkeuriger en effectiever worden. PanGenix, onder haar leiding, streeft ernaar om deze geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, zodat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

Big Improvement Day 2024

Wilt u de meest positieve dag van het jaar bijwonen? Laat het ons weten, dan nemen wij spoedig contact met u op!

BID Nationaal Innovatiediner 2023

Wilt u het meest innovatieve diner van 2023 bijwonen? Laat uw gegevens achter, dan nemen we spoedig contact met u op!

Gregory Sedoc

Innovatieadviseur Sportinnovator

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes, wat hem drie keer op de Olympische Spelen bracht. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in een rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory  herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond kwam. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 in het Olympisch Stadion.

Gregory was naast zijn carrière als topsporter jarenlang in dienst bij Defensie. Sinds enkele jaren is hij analist bij de NOS en werkzaam voor de politie. Met zijn Olympische ervaring én militaire discipline weet hij iedere clinic, lezing of symposium te voorzien van extra power. Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport.

Constantijn van Oranje-Nassau

Special Envoy bij Techleap.nl

Constantijn van Oranje is Special Envoy bij Techleap.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid om het Nederlandse tech ecosysteem voor ondernemers te versterken. Techleap.nl richt zich op het verbeteren van toegang tot talent, kapitaal, (nationale en internationale) markten en technologieën voor scaleups.

Constantijn was medeoprichter van StartupFest Europe, nog steeds het grootste start-up-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voorheen was hij kabinetschef van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie. Daar was hij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation.

Ook is hij aanjager voor de BID Educatiegroep, Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.

Hakan Bulgurlu

CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu is een vooraanstaand internationaal zakenman en milieubeschermer. Hij staat aan het hoofd van Arçelik, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, waar hij sinds 2015 CEO is. Arçelik heeft een jaarlijkse omzet van vijf miljard euro, staat genoteerd aan de beurs van Istanbul en haar merken hebben prominente leiderschapsposities op wereldmarkten.


Onder zijn leiderschap heeft Hakan het bedrijf helpen groeien tot een inclusieve, duurzame en verantwoordelijke onderneming. Zijn visie heeft Arçelik veranderd in een industrieleider op de Dow Jones Sustainability Index en het bedrijf werd vijf jaar op rij opgenomen in de FTSE4Good Index. Arçelik is erin geslaagd om klimaatneutraal te worden in wereldwijde productie met eigen CO2-credits, een grote stap en een primeur in de industrie.


Om de inspanningen voor een overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen, sloot hij zich aan bij de High-Level Commission on Carbon Pricing van de Wereldbank. Hakan is lid van de Young Presidents Organization en een van de oprichters van Amstel Dialogues, een CEO rondetafel van Europese leiders die tot doel heeft de snelheid van Europese innovatie te verhogen.